28 nov. 2010

The Wild Hunt/Barnbruden

Boken är skriven av Elizabeth Chadwick och släpptes 1990. Historien utspelar sig under 1100-talet på det walesiska gränslandet och handlar om 15 åriga Judith och hennes make Guyon.
När boken börjar så är de ännu inte gifta och man får lära känna en dödsförskräckt 15 åring som inte vill gifta sig med någon hon aldrig träffat förut och som dessutom är 12 år äldre.
Men som historien går framåt så bildas relationer med tillit som grund, inte bara mellan Judith och Guyon utan även mellan Alicia(Judiths mamma) och Miles(Guyons pappa) som en gång i tiden skulle ha gift sig.
Boken är riktigt bra och har hela tiden något man får sitta och tänka på så att man inte tappar intresset. Historien är uppbyggd på ett sätt som gör att man som läsare får antydningar om att något kommer eller har hänt, men vad det är får man sitta och grubbla på.
Boken är inte bara en tjej bok utan kan även läsas av killar då den inte bara bygger på dessa relationer, utan även på politiken där och om striderna mellan bla. Walesarna och andra gränsmarkslordar.
Så boken rekommenderar jag till alla;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar