28 nov. 2010

27 Dresses - Trailer

27 Dresses


Filmen var faktiskt bra men  slutet var lite för ”cheesy”. Som de flesta filmer så var det en kärlekshistoria. Denna gången med Katherine Heigl som huvudperson.
Jane(Heigl) är en tjej som älskar bröllop. Den 26&27 gången hon är brudtärna så träffar hon en kille vid namn Kevin. Han lägger märke till henne då hon åker fram och tillbaka mellan 2 bröllop. På väg hem igen så delar de en taxi och hon glömmer sin kalender. Han kollar igenom den och märker att hon varit brudtärna på 7 bröllop bara det året. Han tycker det är intressant så han skriver över sitt namn och nummer över alla sidor vilket gör att när hon får tillbaka kalendern så ringer hon, för att skälla ut honom.
Hur han än gör så kan han inte få hennes intresse för hon är redan förälskad i sin chef.
Vid denna tid så kommer Janes lilla syster Tess på besök och träffar då hennes chef som omedelbart faller för henne. Jane tar inte detta bra men håller masken, precis som en perfekt brudtärna ska gör.
Filmen låter väldigt tjejig och det är den också. Men trots att slutet var lite ”cheesy” så tycker jag filmen var bra och att humorn i den var söt.

27 Dresses

Jag har kollat halva filmen hittills och tycker den är bra. Jag var tvungen att bryta mitt i o gå och laga mat..men ska se färdigt den ikväll o skriva om den.

The Wild Hunt/Barnbruden

Boken är skriven av Elizabeth Chadwick och släpptes 1990. Historien utspelar sig under 1100-talet på det walesiska gränslandet och handlar om 15 åriga Judith och hennes make Guyon.
När boken börjar så är de ännu inte gifta och man får lära känna en dödsförskräckt 15 åring som inte vill gifta sig med någon hon aldrig träffat förut och som dessutom är 12 år äldre.
Men som historien går framåt så bildas relationer med tillit som grund, inte bara mellan Judith och Guyon utan även mellan Alicia(Judiths mamma) och Miles(Guyons pappa) som en gång i tiden skulle ha gift sig.
Boken är riktigt bra och har hela tiden något man får sitta och tänka på så att man inte tappar intresset. Historien är uppbyggd på ett sätt som gör att man som läsare får antydningar om att något kommer eller har hänt, men vad det är får man sitta och grubbla på.
Boken är inte bara en tjej bok utan kan även läsas av killar då den inte bara bygger på dessa relationer, utan även på politiken där och om striderna mellan bla. Walesarna och andra gränsmarkslordar.
Så boken rekommenderar jag till alla;)

Dil Hain Tumhara - Dil Laga Liya (Preity Zinta,Arjun Rampal)

27 nov. 2010

Dil Hai Tumhara

Filmen släpptes 2002 och blev inte så känd. Preity Zinta, Arjun Rampal, Rekha och Mahima Chaudhry är huvudpersonerna och fick bra kritik trots att själva filmen inte klara sig så bra.
Den har vissa repliker som är överdrivna, men bortser man från det så är den faktiskt bra och jag rekommenderar den för alla er som tycker om kärleksfilmer.
Även om regissören försökt lägga mycket fokus på familjen så byggs själva historien upp på en kärleks triangel, vilket även är det som för handlingen framåt.